In 2020 ben ik gestart met de opleiding tot Revalidatietherapeut voor paarden aan de Hippo Sofia Academy. Omdat ik al jarenlang paarden train om te revalideren, maar ook veel jonge paarden opleid met de intentie om blessures te voorkomen wilde ik hier meer mee doen. Een 4 jaar lange opleiding waarin ik alle facetten en behandeltechnieken voor paarden leer en nog meer paarden kan helpen!

Na deze opleiding kan ik paarden preventief behandelen en problemen oplossen met:
– Craniosacraal therapie
– Osteopathie
– Shiatsu
– Massage
– Hirudo therapie

Maar kan ik ook medical taping, dryneedling, bloedzuigertherapie en essentiële oliën toepassen. Daarnaast kan ik je ook adviseren op het gebied van voeding en training!

Inmiddels heb ik bijna mijn tweede jaar afgerond wat betekent dat ik een paard een volledige ontspanningsbehandeling kan geven door van het toepassen van craniosacraal, shiatsu, massage en ostheopatie technieken. In december 2021 heb ik geleerd om bloedzuigers toe te passen bij paarden en mag ik nu ook de zogenoemde Hirudo therapie gaan toepassen op paarden.